There was an error in this gadget

Thursday, October 22, 2009

KIND WORDS FOR ON THE BEAM


Some of our favorite On The Beam clients celebrate with us.


We are coming up on our 25th Anniversary as a company called "On The Beam Remodeling". It actually starts in 2010, but we decided to celebrate a little early before the holiday season gets underway and everybody is fresh and bright-eyed, not groggy from over-partying. The company has undergone several transitions since 1985, to wit: a single ownership, a partnership, back to a single owner, and finally incorporation. Through it all we have demanded of ourselves the best that we can possibly deliver in quality at all levels, both to our clients and within the internal workings of On The Beam.

With Apologies, We Blow Our Own Horn

Here is a response from one client:

Congratulations on your 25th Anniversary....The remodel that you did for me...looks as good as the day you completed it and I have still not found a "We should have done that different" spot!

With all best wishes,
Ralph Samuel

We designed and remodeled Ralph's kitchen in Oakland in 2003, listening carefully to his design requests as he had very specific ones.

More Horn Blowing

Here is another client's response:

You certainly have much to celebrate - 25 years of outstanding work is quite an achievement. We couldn't be more pleased with what you've done for us. Your dedication to quality and your patience and responsiveness to your clients are extraordinary. Please feel free to use us as a reference...We can't say enough great things about OTB.

Fondly,
Karen and Bill


The McClave-Stevensons had us build an addition to their home last year. We've done several other smaller projects for them over the years as well.

You can see their projects and others on our website gallery: www.onthebeamremodeling.com, click on "gallery". The McClave-Stevenson's project is one of our three slide shows.

Wednesday, October 7, 2009

WE'RE IN THE S.F. CHRONICLE!





I certainly hope you read the Home & Garden Section of the Sunday October 4th S.F. Chronicle. The feature front page story was about a huge, multi-level deck and entry we built in 2008 in the Oakland hills. In case you missed it, here's the link:
Click Here

We knew the article was supposed to come out that day, but we were all mum's the word by agreement....and here's why: You never know with the media. Over the years, we have counted on media coverage that didn't happen, or expected the company to be mentioned and then it wasn't. Once the reporter got our name wrong. We've learned to be blase about upcoming possible media events involving On The Beam Remodeling.

BUT NOW WE'RE EXCITED

Yes, that's the buzz word around here. Our excellent photographer, J. Michael Tucker, has some of his fine photos of the job spread all over the Home & Garden Section. Phil Tiffin of 522 Industries did the steel railings and the iron crutch that holds up a limb of the winding old oak tree in the middle of the deck. Jeff Cohen Electrical designed and installed the lighting for the entry and fence. We worked in concert for almost a year to produce this elegant outdoor lounging and relaxing center that brings in light and maintains the homeowners' privacy.

BEST HOMEOWNERS EVER

Steve Nelson and Brian Yoshida were great to work with, and we really enjoyed getting to know them as the project unfurled from paper to three dimensions. They added intelligent and sophisticated design choices to the mix and had a solid vision of beauty and elegance to share with us.

ABOVE PHOTOS SHOW THE REAR VIEW

The view you will see in the San Francisco Chron article are all the front entry. This gigantic deck wraps around the side to the rear of the house, and we're showing you the back view of it. There is also a lower deck underneath the back deck, a flight of stairs that we built to get from the front to the lower garden, retaining walls and a beautiful gravel pathway, which happens to be a featured photo in every On The Beam e-newsletter. Alan Bellamy of Paradigm Concrete & Masonry did the concrete work, retaining walls and installed the slate tiles in the front entry.

What made this deck particularly challenging is that the house is perched on a steep hillside close to the neighbor. We had to work carefully and delicately to maintain safety for the crew and respect for the neighbor.