There was an error in this gadget

Wednesday, October 7, 2009

WE'RE IN THE S.F. CHRONICLE!





I certainly hope you read the Home & Garden Section of the Sunday October 4th S.F. Chronicle. The feature front page story was about a huge, multi-level deck and entry we built in 2008 in the Oakland hills. In case you missed it, here's the link:
Click Here

We knew the article was supposed to come out that day, but we were all mum's the word by agreement....and here's why: You never know with the media. Over the years, we have counted on media coverage that didn't happen, or expected the company to be mentioned and then it wasn't. Once the reporter got our name wrong. We've learned to be blase about upcoming possible media events involving On The Beam Remodeling.

BUT NOW WE'RE EXCITED

Yes, that's the buzz word around here. Our excellent photographer, J. Michael Tucker, has some of his fine photos of the job spread all over the Home & Garden Section. Phil Tiffin of 522 Industries did the steel railings and the iron crutch that holds up a limb of the winding old oak tree in the middle of the deck. Jeff Cohen Electrical designed and installed the lighting for the entry and fence. We worked in concert for almost a year to produce this elegant outdoor lounging and relaxing center that brings in light and maintains the homeowners' privacy.

BEST HOMEOWNERS EVER

Steve Nelson and Brian Yoshida were great to work with, and we really enjoyed getting to know them as the project unfurled from paper to three dimensions. They added intelligent and sophisticated design choices to the mix and had a solid vision of beauty and elegance to share with us.

ABOVE PHOTOS SHOW THE REAR VIEW

The view you will see in the San Francisco Chron article are all the front entry. This gigantic deck wraps around the side to the rear of the house, and we're showing you the back view of it. There is also a lower deck underneath the back deck, a flight of stairs that we built to get from the front to the lower garden, retaining walls and a beautiful gravel pathway, which happens to be a featured photo in every On The Beam e-newsletter. Alan Bellamy of Paradigm Concrete & Masonry did the concrete work, retaining walls and installed the slate tiles in the front entry.

What made this deck particularly challenging is that the house is perched on a steep hillside close to the neighbor. We had to work carefully and delicately to maintain safety for the crew and respect for the neighbor.

No comments: